Leenherenstraat 62

5021CK Tilburg

€ 395000,-

Woonhuis (Eengezinswoning) | VERKOCHT (onder voorbehoud)

Mooie 30-er jaren erkerwoning met 4 slaapkamers, vernieuwde keuken, bijkeuken en badkamer. Verder zijn er nog vele originele details aanwezig zoals een granitovloer, en-suite-deuren, glas in lood, paneeldeuren etc..
Deze sfeervolle woning met een leuke tuin op het zuiden is een prachtige combinatie van oude elementen en modern comfort, een bezichtiging waard!

Bovendien is deze woning zeer gunstig gelegen in een mooie brede straat, op enkele minuten loopafstand van het bruisende Piushavengebied met zijn vele restaurants en cafés, het stadscentrum, natuurgebied Moerenburg en het fraaie Leypark.
Grote supermarkt om de hoek evenals het geheel vernieuwde winkelcentrum de AaBe Fabriek.
De uitvalswegen naar Den Bosch en Eindhoven zijn binnen 5 autominuten bereikbaar.

Wij nodigen wij u uit om deze prachtige woning te komen bezichtigen, graag uitsluitend reageren via de woning internet sites.

bouwjaar

1938

perceel

146 m2

wonen

112 m2

inhoud

385 m3

slaapkamer(s)

4

Indeling

.
BEGANE GROND.
Entree.
De karakteristieke entree geeft je al direct een beeld van de rest van de woning.

Hal.
Hoog plafond en de originele granitovloer, toegang tot de woonkamer. Trapopgang naar de 1e verdieping.

Woonkamer.
Ruime en lichte woonkamer in 2 delen met en-suitedeuren met aan de voorzijde de erker en aan de achterzijde openslaande tuindeuren.
Er is nog een originele schouw aanwezig. Strakke wanden en plafonds met lijst. Toegang tot de keuken.

Keuken.
Vernieuwde keuken voorzien van een vaatwasser, 5 pits gaskookplaat met afzuigunit in de originele schouw en een combi-oven. Veel bergruimte in de aanwezige kasten en lades.
Fraaie natuursteen vloer, bij deze woning passend tegelwerk op de wanden en bovenlichten met glas-in-lood, een fraai geheel.
Toegang tot de verdiepte kelderkast met daarin de energiemeters. Deur naar de bijkeuken.

Bijkeuken.
Ruime bijkeuken met opstelling van de recente CV ketel, HR Nefit 2018 en opstelling van de was apparatuur. Ook hier net tegelwerk en de natuurstenen vloer.

Toilet.
Aparte toiletruimte, geheel betegeld en voorzien van een vrij hangend toilet.

Badkamer.
Moderne, nette badkamer met hetzelfde passende tegelwerk als in de keuken en bijkeuken en ook hier de natuurstenen vloer. Ruime inloopdouche en badkamermeubel met bergruimte in de lades en bovenkasten met spiegel. Raam voor de ventilatie.

TUIN.
Deze tuin op het zuiden is voorzien van nette bestrating en aan beide zijden plantenborders. Hier zult u zich meteen thuis voelen! Ziet u het al voor u, thuiskomen in de namiddag en dan lekker genieten van de zon en het vele groen in deze tuin; een prachtige, rustgevende plek.
Aan de achterzijde is over de volle breedte een berging aanwezig met deur naar de achterom.

1e VERDIEPING.
Overloop.
Via de gestoffeerde trap in de hal bereikt u de overloop van de 1e verdieping, voorzien van een laminaatvloer en alwaar er toegang is tot 3 slaapkamers en trapopgang naar de 2e verdieping.
Deur naar het dakterras en deur naar een kast onder de trap.
De originele paneeldeuren, het kozijn met glas-in-lood en de erker in de slaapkamer aan de voorzijde geven deze verdieping een stukje nostalgie uit de dertiger jaren.

Slaapkamers 1.
Gelegen aan de voorzijde, voorzien van een laminaatvloer, strak afgewerkte wanden en plafond en veel lichtinval door de voor deze woningen zo karakteristieke erker.

Slaapkamer 2.
Gelegen aan de achterzijde en voorzien van een laminaatvloer.

Slaapkamer 3.
Thans in gebruik als kledingkamer, aan de voorzijde gelegen en ook voorzien van een laminaatvloer. Diverse eigenaren van woningen in deze straat hebben deze kamer bij de erkerslaapkamer betrokken zodat er een zeer ruime slaapkamer aan de voorzijde is ontstaan.

2e VERDIEPING.
Middels een vaste trap is de riante 2e verdieping bereikbaar. Hier is een uitermate sfeervolle ruimte ontstaan met aan elke zijde een dakkapel en met de balken in het zicht.
Bergruimte achter de knieschotten en een steektrap geeft toegang tot een bergvliering.

ALGEMEEN.
Bouwjaar ca 1938
Woonoppervlakte ca 112 m2
Inhoud ca 385 m3
Perceel ca 146 m2

Wij nodigen u graag uit deze prachtige woning te komen beleven.

Graag uitsluitend reageren via de woning internet sites.

VERDERE INFORMATIE.
-Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

-Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.

- Asbestclausule.
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

- Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopovereenkomst worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

-Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.